14de keer Voetbalvakantiekamp! JIJ BENT ER TOCH OOK WEER BIJ?


In de zomer van 2024 (week 30 en 31) organiseert voetbalvakantiekamp.nl voetbalkampen voor kinderen van 7 t/m 19 jaar.

Ben jij dol op voetballen maar hou je ook van spanning, avontuur, zee, boottochten, strand, slapen in een kampeerboerderij, branding kajakken, strandzeilen en nieuwe vrienden maken? Dan is meegaan met onze voetbalvakantiekampen zeker iets voor jou! Laat ons weten of je mee wilt of als je meer informatie wilt hebben. Wij kunnen je er alles over vertellen.


VEEL GESTELDE VRAGEN


 1. Hoeveel kinderen komen er naar het voetbalkamp toe?
 2. Hoe worden de verschillende groepen ingedeeld?
 3. Wat leer ik op de voetbaltrainingen?
 4. Wat gebeurt er als het slecht weer is? 
 5. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit voor wat betreft een overnachtingskamp? 
 6. Hoeveel trainers/begeleiders zijn er per kind?
 7. Op welke locatie(s) verblijven de kinderen? 
 8. Kunnen/mogen de kinderen naar huis bellen? 
 9. Is het mogelijk om de voetbaltenues te wassen? 
 10. Hoe komt mijn kind naar Hollum (Ameland) en weer retour? 
 11. Mag er gerookt en gedronken worden op de voetbalkampen?
 12. Wat moet ik doen als mijn zoon/dochter een dieet heeft of medicijnen gebruikt?
 13. Moet je lid zijn van een voetbalclub om deel te kunnen nemen?
 14. Hoe kan ik mij aanmelden voor een voetbalkamp?
 15. Wanneer is de inschrijving definitief en wanneer moet ik betalen?
 16. Wat als ik toch moet annuleren, kan dat zomaar?
Lees ook onze Algemene voorwaarden


1. Hoeveel kinderen komen er naar het voetbalkamp toe?
In totaal kunnen we per week maximaal 75 kinderen toelaten tot ons voetbalkamp.
top

2. Hoe worden de verschillende groepen ingedeeld?
De trainingsgroepjes op het veld worden in eerste instantie ingedeeld op basis van leeftijd. Als het niveau van een deelnemer te hoog of te laag is zal worden bekeken of hij/zij naar een andere groep kan. Voor wat betreft het slapen worden de groepen ingedeeld op basis van leeftijd en geslacht.
top

3. Wat leer ik op de voetbaltrainingen?
In zijn algemeenheid staan de techniektrainingen centraal. Deze trainingen zijn gebaseerd op de Wiel Coervermethode. Afhankelijk van leeftijd en niveau proberen we jullie stapsgewijs de volgende zaken eigen te maken/te verbeteren:
 • Baas over de bal worden - Snel voetenwerk (souplesse)
 • Basistechniek (functioneel)
 • Dribbelen en drijven (start en sprintsnelheid (acceleren))
 • Passen en trappen + aanname
 • Kappen en draaien, controleren en domineren
 • Koppen
 • Schijnbewegingen
 • Passeerbewegingen (frontaal passeren)
 • Partij- en wedstrijdvormen
 • Afwerken op de goal
Daarnaast zijn er ook andere, voetbalgerelateerde activiteiten zoals voetvolley, beachsoccer etc. om de technieken te oefenen.
top

4. Wat gebeurt er als het slecht weer is?
Het sportcomplex heeft de beschikking over een indoorfaciliteit. Bij slecht weer kan hiervan gebruik worden gemaakt maar we streven ernaar om zoveel mogelijk buiten te trainen. Bij onweer zullen we er wel gebruik van maken omdat dan de situatie buiten gevaarlijk is.
top

5. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit voor wat betreft een overnachtingskamp?
07.45 – 08.15 uur opstaan, wassen etc.
08.30 – 09.15 uur ontbijt + klaarmaken voor training
09.45 – 12.00 uur voetbaltraining
12.30 – 13.00 uur lunch
13.30 – 15.30 uur voetbaltraining
15.30 – 16.00 uur douchen
16.00 – 18.00 uur rust/deelname aan animatieprogramma
18.00 – 18.30 uur diner + opruimen
19.00 – 21.00 uur animatie/avondprogramma
21.30 – 23.00 uur bedtijd (tijdstip afhankelijk van leeftijd)
top

6. Hoeveel trainers/begeleiders zijn er per kind?
Bij ons is er gemiddeld op elke 10-14 deelnemers een trainer/begeleider aanwezig. Dit om de kwaliteit te kunnen bewaken. Iedere deelnemer heeft recht op voldoende aandacht en begeleiding.
top

7. Op welke locatie(s) verblijven de kinderen?
Alle activiteiten vinden plaats in Hollum, het meest westelijk gelegen dorpje op Ameland. De voetbalactiviteiten vinden plaats op sportpark ‘de Slinger’, het slapen vindt plaats in kampeerboerderij Ynsen. Dit complex ligt op 5 minuten lopen van het voetbalcomplex.
top

8. Kunnen/mogen de kinderen naar huis bellen?
Het gebruik van de mobiele telefoon is de laatste 10 jaar in ons land behoorlijk toegenomen en volledig ingeburgerd. De laatste jaren maken ook steeds meer kinderen gebruik van mobiele telefonie. Echter, het voetbalprogramma is actief en bestaat uit groepsgerichte activiteiten en daarom hanteert voetbalvakantiekamp.nl het principe om het bellen te beperken. Per dag zullen er buiten de voetbalactiviteiten genoeg momenten zijn waarop de kinderen kunnen bellen en gebeld kunnen worden. Samenvattend, het gebruik van mobiele telefoon is beperkt toegestaan en het is aan de hoofdleiding om het gebruik te reguleren.
top

9. Is het mogelijk om de voetbaltenues te wassen?
Ja, dat is mogelijk. De tenues van alle deelnemers zullen dagelijks (maandags t/m donderdag), aan het einde van de middag, ingenomen en gewassen worden. De volgende ochtend worden ze voor aanvang van de voetbalactiviteiten weer uitgedeeld. Dit wordt geheel verzorgd door medewerkers van De Linnenkast (linnenverhuur, wasserette en stomerijservice) uit Hollum.
top
10. Hoe komt mijn kind naar Hollum (Ameland) en weer retour?
In principe zijn de deelnemers (ouders/verzorgers) zelf verantwoordelijk voor de gehele reis naar Hollum en weer retour. De boottochten worden verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten BV. Uitgebreide informatie over tarieven, vertrek- en aankomsttijden is te vinden op www.wpd.nl

Vervoerservice: om het voor de deelnemers (ouders/verzorgers) gemakkelijker te maken is er de mogelijkheid gebruik te maken van de vervoerservice. Dit houdt in dat er zondagmiddag vanaf 15.15 uur begeleiding aanwezig zal zijn op de pier van Holwerd om deelnemer(s) vanaf daar te begeleiden op de boot (alleen begeleiding op de boot van 16.00 uur), Dit is inclusief vervoer vanaf de boot per auto/bus tot de verblijfsaccommodatie en retour. Dus ook begeleiding op de vrijdagboot van 17.30 uur richting Holwerd (verwachte aankomst is circa 18.15 uur). Zodoende hoeven ouders niet met de boot mee om hun kind te begeleiden. Kosten van deze vervoerservice: € 25,00 per persoon (boot/bus/auto). Wilt u gebruik maken van de vervoerservice dan dient u dit aan te geven op het aanmeldingsformulier. In principe geldt deze vervoersservice alleen voor deelnemers aan een overnachtingskamp.
top

11. Mag er gerookt en gedronken worden op de voetbalkampen?
Bij een sportieve vakantie past het niet om te roken en alcohol te drinken, daarom wordt geen enkele vorm van tabak, alcohol of drugs toegestaan tijdens verblijf op een van de voetbalkampen. Overtreding van deze regel resulteert in verwijdering van het kamp.
top

12. Wat moet ik doen als mijn zoon/dochter een dieet heeft of medicijnen gebruikt?
U dient dit aan te geven op het aanmeldingsformulier en bij aankomst nogmaals overleggen met de desbetreffende begeleider van uw zoon/dochter.
top
 
13. Moet je lid zijn van een voetbalclub om deel te kunnen nemen?
Nee dat hoeft niet, ook kinderen welke niet lid zijn van een voetbalclub kunnen deelnemen. Als je maar sportief bent en van voetballen houdt. De ervaring leert ons inmiddels dat meer dan 95% van de deelnemers lid is van een voetbalclub.
top

14. Hoe kan ik mij aanmelden voor een voetbalkamp?
Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier op de website digitaal in te vullen en op <versturen> te drukken. Binnen enkele dagen ontvangt u een bevestiging van de inschrijving.
top

15. Wanneer is de inschrijving definitief en wanneer moet ik betalen?

Inschrijven gebeurt door het compleet invullen van het aanmeldingsformulier en is pas definitief als uw gehele betaling door ons is ontvangen op rekeningnummer NL34 RABO 0168 4780 64  t.n.v. V.O.F. voetbalvakantiekamp.nl
Graag vermelden naam en geboortedatum deelnemer.


Betalingsvoorwaarden: het totaal verschuldigde bedrag moet uiterlijk 6 weken voor aanvang van het kamp betaald zijn. Het aantal inschrijvingen voor de voetbalkampen is beperkt en VOL = VOL. Houdt u rekening met het volgende. Indien u niet op tijd betaalt loopt u het risico dat uw plaats aan een andere deelnemer wordt toegewezen en de annuleringskosten in rekening worden gebracht.
top
 
16. Wat als ik toch moet annuleren, kan dat zomaar?
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de deelnemer naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 2 maanden voor de vertrekdag: 25% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 2 maanden tot 2 weken voor de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 2 weken tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.
Annuleren kan alleen schriftelijk, per brief, per email of per sms. U kunt pas rechten ontlenen aan deze annuleringsvoorwaarden als u geheel voldaan heeft aan de betalingsverplichtingen.

NIEUWTJES

Jan Bruin, René van Rijswijk en Rob Kleefman stoppen met voetbalvakantiekamp.nl en geven stokje door aan Tjamme Valk
Wij, Jan, René en Rob hebben een punt gezet achter 13 jaar voetbalvakantiekamp.nl op Ameland. We kijken met heel veel plezier terug naar de afgelopen periode maar vonden het tijd om het stokje over te dragen aan een ander. Het was niet moeilijk een goede opvolger te vinden namelijk Tjamme Valk. Al vanaf de start van de voetbalkampen regelde Tjamme alle coaches, de kleding, diverse materialen etc. en is dus bekend met alle ins en outs. Wij willen alle trainers/coaches, begeleiders, deelnemers, ouders en natuurlijk ook alle sponsoren bedanken voor de (financiele) ondersteuning en wij wensen Tjamme, die inmiddels ook al op het mooie eiland woont, veel succes toe met de 14de editie van voetbalvakantiekamp.nl. Hartelijke groet van Jan, René en Rob.                                                      De website van voetbalvakantiekamp.nl blijft (voorlopig) bestaan en zal de komende dagen worden aangepast zodat iedereen zich tijdig kan inschrijven voor de komende zomer.Volg alle nieuwtjes over het voetbalvakantiekamp.nl op Facebook
Registreer je vandaag nog bij Facebook zodat je een connectie kunt maken met voetbalvakantiekamp.nl

https://www.facebook.com/voetbalvakantiekamp

DE SPONSOREN

klik op de logo's voor meer informatie